10Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ: ΠΑΝΟΣ ΤΣΙΡΟΣ (Συνέχεια)

 Στη 10η Συνάντηση του Εργαστηρίου ασχοληθήκαμε, έπειτα από την παράκληση των μαθητών, με το έργο του Πάνου Τσίρου και πάλι. 

Μερικά πράγματα για εκείνον και το έργο του μπορείτε να μάθετε από τη συνέντευξή του στο Culture Now, εδώ.

Ο Πάνος Τσίρος αρέσκεται στις ιστορίες του να χρησιμοποιεί το απρόοπτο και φανταστικό. Πάντα στις διηγήσεις του κρύβει ένα στοιχείο που το παρουσιάζει στο τέλος της ιστορίας και φέρνει την ανατροπή, το παράλογο, το εύρημα. Τα διηγήματα του Τσίρου δεν είναι παρά μικρές αλληγορίες για το θάνατο, τον έρωτα, την καταπίεση, τη μοναξιά, την τρυφερότητα. Και είναι γραμμένα με τόση απλότητα, ανοιχτά σε τόσες εικασίες, που σχεδόν θαρρείς ότι υπήρχαν πάντα και τώρα απλώς κάποιος τις κατέγραψε..

Στη συνάντηση αυτή βρήκαμε ακόμα μία αφορμή για ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής. Τα παιδιά, κλήθηκαν να φτιάξουν το "βιογραφικό" ενός ήρωα από τα διηγήματα του Π. Τσίρου, που διαβάσαμε. 



Πάνος Τσίρος
Ο Πάνος Τσίρος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εν συνεχεία, στην Αγγλία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη φιλοσοφία, ασχολούμενος με το Tractatus Logico-Philosophicus του Λούντβιχ Βίτγκενσταϊν. Εργάζεται επί σειρά ετών στη μέση εκπαίδευση. Το 2008 κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Γαβριηλίδη η συλλογή διηγημάτων Φέρτε μου το κεφάλι της Μαρίας Κένσορα, ενώ το 2013 απ’ τις εκδόσεις Μικρή Άρκτος η συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο Δεν είν’ έτσι;. Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις